Fotboll

Du tränar på förmiddagar tre gånger i veckan på på de idrottsplatser, planer och hallar som finns i Kungsbacka.

Som NIU-elev läser du ämnet specialidrott. Inom detta ämne ingår kurserna  idrottsspecialisering 1–2 och tränings- och tävlingslära 1–2, totalt 400 poäng. Genom detta upplägg kopplas teori och praktik ihop på ett tydligt sätt. Poängen tas från det individuella valet, 200 poäng och programfördjupningsdelen 200 poäng.

Program

Du väljer fritt mellan flera av de program och utbildningar som finns på Aranäsgymnasiet, Elof Lindälvs gymnasium och Beda Hallbergs gymnasium.
Du kan till exempel vara handbollsspelare och gå på Hotell- och turismprogrammet vid Elof Lindälvs gymnasium eller vara fotbollsspelare och gå på Samhällsprogrammet på Aranäsgymnasiet eller Beda Hallbergs gymnasium. Valet är fritt och ditt. 

Program som går att kombinera med NIU

Ekonomi

• Samhällsvetenskap

• Naturvetenskap

• Teknik

• Barn och fritid

• El och energi

• Handel och administration

• Hotell och turism

• Industritekniska

Ansökan

Det finns 12 platser till fotbollsinriktningen. Ansökan till fotbollen gör du genom att skicka in en ansökningsblankett via e-post till niclas.lindén@kungsbacka.se eller stefan.olofsson@kungsbacka.se

Länk till ansökningsblankett

Observera att sista datum för ansökan är 1 december 2018.

Programval

När du söker program kryssar du i att du vill gå till exempel Teknikprogrammet/fotboll NIU som förstahandsval. Vill du gå Teknikprogrammet även om du inte kommer in på NIU-fotboll måste du göra ett ytterligare val där du enbart kryssar i Teknikprogrammet. 

Att komma in

Du kommer att kallas till två provträningar. De sökande som anses ha bäst förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen ges företräde vid urval till utbildningen. Idrottsutbildningen har en tydlig elitkaraktär där målsättningen är att uttagna elever på sikt ska kunna nå nationell nivå. Du konkurrerar med ditt betyg om platserna för att komma in på programmet som du valt.